html.no-js .App { opacity: 1; }
Afbeelding van het Bumaco gebouw - Bumaco

Opgericht in 1994

Het begin van Bumaco Group situeren we in 1994. Koeltechnieker Roel Buelens verlaat zijn toenmalige werkgever en beslist een eigen koeltechnisch bedrijf op te richten. Met Bumaco focust hij zich op het onderhouden en herstellen van professionele koelinstallaties, HVAC en airco. Om voldoende startkapitaal te verzamelen, verkoopt Roel zijn auto. De eerste vestiging van Bumaco is … in een garagebox.

Focus op service

De keuze om zich maximaal te richten op service, rendeert al snel. Het klantenbestand groeit en Bumaco neemt zijn eerste medewerkers in dienst. Deze geven het bedrijf extra structuur, waarna een stabiele groei volgt. Bumaco ontwikkelt zich doorheen de jaren tot één van de toonaangevende spelers op vlak van professionele koeling én airco. Inmiddels beschikt Bumaco over een eigen uitgebreide studiedienst en is een indrukwekkend serviceteam 24/7 actief in heel België.

Complementaire activiteiten

Op veelvuldig verzoek van opdrachtgevers en klanten besloot Roel Buelens met dezelfde succesformule ook te groeien in de breedte. In 2008 zag zusterbedrijf Solairco het levenslicht. De focus van Solairco ligt op de plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen, zonneboilers en zwembadverwarming.

Veel koel- en vriesinstallaties worden geplaatst in horecazaken. Bumaco richtte in 2011 Kitchco op voor de totaalinrichting van professionele horecakeukens en grootkeukens. Kitchco levert alle professionele keukentoestellen en richt volledige keukens op maat in.

In 2012 wordt Coolair in Duffel overgenomen. Deze specialist in warmtepompen installeert airco en verwarming in particuliere woningen en grote gebouwen. In 2018 verandert de naam Coolair naar Bumaco Duffel.

In 2015 wordt Heatco als volgende dochterbedrijf opgericht. Op korte tijd ontwikkelt Heatco zich tot dé verwarmingsspecialist, zowel voor particuliere woningen als grote projecten.

Ook in 2018 vervoegt Elektriciteit Geelen uit Werchter de Bumaco Group. Dit installatiebedrijf was al enkele jaren actief als specialist in algemene elektriciteitswerken, elektronische beveiliging en slimme gebouwbeheersystemen. Geelen werkte al veelvuldig als onderaannemer voor Bumaco. Door Elektriciteit Geelen op te nemen in Bumaco Group, krijgt het bedrijf structurele ondersteuning voor verdere groei.

Bumaco Group nu

De huidige Bumaco Group telt 320 medewerkers. Vanuit de hoofdvestiging in Rotselaar worden de verschillende activiteiten aangestuurd. De bedrijvengroep beschikt over een uitgebouwde studiedienst die instaat voor alle technische ontwerpen en complexe calculaties. Het multidisciplinaire serviceteam is meer dan 40 medewerkers sterk en is actief over heel België. Verschillende nationale ketens doen vast beroep op onze snelle 24/7 servicedienst voor hun verwarming, keukens en koel- en vriesinstallaties.

In 2020 vervoegen AVS Service uit Westerlo en Ben Stevens uit Waregem, specialist in Daikin-installaties en specifieke koeltechnieken, de groep. De bedrijven moeten de nationale spreiding van Bumaco als installatiebedrijf voor airconditioning, warmtepompen en koeltechniek nog versterken.

Met Lightful Outdoor Experience en Lightful Event Solutions zien datzelfde jaar nog 2 dochterbedrijven het levenslicht. Lightful Outdoor toont zich als specialist in outdoor oplossingen, terrasoverkappingen, zonneweringen, screens, … Event Solutions zorgt zowel intern binnen de groep als extern op de eventmarkt voor technische en creatieve ondersteuning bij kleine en grote evenementen.