html.no-js .App { opacity: 1; }
website-heatco-onderhoud-ketel.jpg

Maak gebruik van deze zomerperiode om een onderhoud vast te leggen!

Om een goede en correcte werking van je verwarmingsinstallatie te garanderen is het essentieel de cv-ketel goed te onderhouden. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je ketel minder gaat renderen en zelfs schadelijke gevolgen kan hebben voor je gezondheid. Bovendien ben je ook niet verzekerd bij brand als de cv-installatie niet gekeurd is. Om er voor te zorgen dat je geen onderhoudsbeurten vergeet, kan je met Heatco een onderhoudscontract afsluiten. Wij zorgen er dan voor dat je ketel telkens tijdig en keurig onderhouden wordt.

De termijn waarbinnen de ketel moet onderhouden worden, is afhankelijk van de gebruikte brandstof:

  • Gasketels moeten in Vlaanderen gekeurd worden om de 2 jaar. In Brussel is dit om de 3 jaar. Op het moment dat je cv-ketel op gas meer dan 5 jaar gebruikt wordt, moet er ook om de 4 of 5 jaar een verwarmingsaudit van de installatie gebeuren (afhankelijk van het vermogen van je ketel)
  • CV-ketels op stookolie moeten jaarlijks gekeurd worden. De frequentie van de controle van de mazouttank hangt onder meer van het volume en de locatie (onder- of bovengronds) van de tank af. Is je CV-ketel ouder dan 5 jaar, dan is ook een verwarmingsaudit verplicht om de 2 of 5 jaar (afhankelijk van het vermogen).
  • Als je een centraal aangesloten pelletketel hebt, dien je die ook jaarlijks te laten onderhouden. De asbak moet om de drie à zes maand geledigd worden en dit is een klus die je makkelijk zelf kan klaren. Vanaf 5 jaar moet je om de 5 jaar een verwarmingsaudit laten uitvoeren.

Een onderhoud vastleggen kan je hier heel makkelijk online, of door ons telefonisch te contacteren.